E-mailt küldök Visszahívást kérek
     
Fizesse be tartozását, ha katás vállalkozó szeretne maradni

Az a katás, aki az évet százezer forintot meghaladó adóhátralékkal zárja, elveszíti kataalanyiságát.
A kisadózó vállalkozásoknak érdemes figyelniük arra, hogy még az idén rendezzék adótartozásukat, különben elveszítik kataalinyiságukat.
 
Ez azért is lényeges, mert az adóalanyiság megszűnésének évére és az azt követő 12 hónapra nem választható újból ez a kedvező adózási mód.
 
A kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) egy olyan adózási mód, amely a vállalkozások meghatározott köre számára a hagyományos adózási módokkal összehasonlítva lényegesen alacsonyabb mértékű közteherfizetéssel és kevesebb adminisztrációval jár. Népszerűségét mutatja, hogy Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt években folyamatosan nőtt a kataalanyok száma. A kezdeti kétezerről két év alatt megduplázódott, 2016-ra pedig meghaladta a hatezret. Az idei év elején már mintegy kilencezren, jelenleg pedig tizenkétezren adóznak a kata szerint a megyében, majdnem minden második egyéni vállalkozó katás.
 
Az év végéhez közeledve minden kisadózó vállalkozásnak érdemes odafigyelni az adószámlájára, ugyanis ha a nyilvántartott nettó adótartozása az év utolsó napján meghaladja a százezer forintot, megszűnik a kataalanyisága. Ugyanakkor egy idén hatályba lépett könnyítés alapján a NAV visszavonja az adóalanyiság megszűnéséről hozott határozatát, ha a kisadózó vállalkozás az adótartozásának teljes összegét a határozat véglegessé válásáig megfizeti és ezt igazolja. Az adószámla egyenlegét a legegyszerűbben az ügyfélkapun lehet nyomon követni.
 
Érdemes figyelni arra is, hogy elveszíti a kataalanyiságát az az adózó, akinek terhére az adóalanyiság időszakában elkövetett jogsértés miatt a NAV számla- vagy nyugtaadás elmulasztásáért, be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatásáért vagy igazolatlan eredetű áru forgalmazásáért mulasztási bírságot, illetve jövedéki bírságot állapít meg.
 
A kata hatálya alá év közben is be lehet jelentkezni, de ha valaki január 1-től már a kata szerint szeretne adózni, december 31-ig jelentkezhet be. 2018. január 1-jétől már ügyvédi irodák is lehetnek kataalanyok.
 
A kisadózó vállalkozások tételes adójával kapcsolatban a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) további hasznos információk találhatók a 61. számú információs füzetben, illetve a NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon is lehet érdeklődni.
 
Forrás: kisalfold.hu, 2017.12.19
http://www.kisalfold.hu/gazdasag/fizesse_be_tartozasat_ha_katas_vallalkozo_szeretne_maradni/2543268/
Felszólító levelet kapott tőlünk?
Amennyiben szolgáltatója Ön felé jogszerű követelést támaszt, az Ön érdeke is azt minél hamarabb rendezni.
Ügykezelőink célja, hogy Ön a tartozását a lehető legjobb feltételek mellett rendezhesse.

 
Kik vagyunk,
mivel foglalkozunk?
A B2 Consequence Kft. hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő követeléskezelő vállalata. Célunk a késedelembe esett számlák rendezése, oly módon, hogy Megbízóink és Ügyfeleik jó viszonya megmaradjon.
Ügyfelei késve
fizetnek Önnek?
A B2 Consequence Kft. segít a követelések hatékony behajtásában, miközben humánus irányelveinek köszönhetően meglévő partnerkapcsolatai nem sérülnek.
KAPCSOLAT

B2 Consequence Kft.
1253 Budapest, Pf.: 94.
Tel: +36 (1) 5100 900
Fax: +36 (1) 5100 901
E-mail: behajtas@consequence.hu

 
Amennyiben a számsor nem olvasható, kattintson rá az újrarendezéshez.
^
TÉRKÉP

Országos Hátralékkezelési Központ
1013 Budapest, Pauler utca 11.

Ügyfélszolgálat:
Hétfő-Péntek: 
8:00-19:00
 
Consequence Europe Magyarország Kft.
CÍMKÉK

kiszervezés beszedés elmaradás felelősség hátralék kezes kötelezett late nemzetközi perképviselet skip tracing érvényesítés ügyféllátogató adóstárs b2c early eljárás eur felkeresés felkeresői felszámolás fizetési hálózat iroda jogi költségátalány meghagyás puha sikerdíj soft személyes végrehajtás ügyvédi contact 301/a b2b díjhátralék díjtartozás hitel kamat késedelmi outsourcing ptk pénz számlatartozás tartozás consequence call cashflow debt fmh kintlévőség követelés követeléskezelés számla adósság center behajtás collection
Tartalom betöltése...